Att tänka på när man anordnar konferens

planera konferens

Det första man bör tänka på när man ska anordna en konferens är att vara ute i väldigt god tid. För det första kommer planeringen att ta längre tid än du tror, och mycket oförutsett kommer att inträffa. För det andra, så är många av de bästa konferensanläggningarna uppbokade för en lång tid framåt. Ju tidigare du bestämmer dig för vilken konferensanläggning du vill ha, desto större chans att du kan få den under önskad tid.

Att en konferens ska ha ett späckat och intressant program är en självklarhet, och inte något som vi behöver gå in närmare på. Vad som gör ett konferensprogram bra skiljer sig ju också rätt kraftigt beroende på tema och målgrupp. Men det visar på att det är viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om den tänkta målgruppen, för att på så sätt kunna arrangera bästa möjliga konferens.

Slutligen finns ju alternativet att låta någon annan göra grovjobbet. Då slipper man allt det där jobbet med att planera, ordna med lokal, hyra scener och boka kvällsunderhållning m.m. Att anlita en konferensarrangör kanske kostar lite extra, men å andra sida kommer du att spara mycket tid, som du då i stället kan lägga på ditt ”riktiga” arbete. En bra ledare vet när det är dags att delegera.